Wiet in Kaart - Vind de Weg naar Genezing met Medicinale Cannabis

Wetenschappelijk onderzoek naar medicinale cannabis

Hieronder vind je een lijst van sites met wetenschappelijke studies die de werkzaamheid van medicinale cannabis aangetoond hebben.

Deze lijst is nog verre van compleet en zal worden aangevuld naarmate we meer onderzoek tegenkomen en er nieuwe studies gedaan worden.

  • Op PubMed vind je duizenden grote en kleinere onderzoeken die op één of andere manier de werking van cannabinoïden bekeken hebben. Niet alleen die van natuurlijke fytocannabinoïden (cannabinoïden uit de plant dus), maar ook de synthetische varianten die farmaceuten proberen te maken. Overigens nog steeds zonder succes, omdat telkens blijkt dat de cannabinoïdereceptoren CB1 en CB2 op menselijke cellen de fytocannabinoïden wel accepteren als ondersteuning van ons eigen endocannabinoïde systeem, terwijl de kunstmatige cannabinoïden juist allerlei gezondheidsklachten opleveren. In enkele gevallen leidde dit zelfs tot de dood.

  • Op de website van de Amerikaanse United Patients Group zijn tal van wetenschappelijke studies, artikelen en video's te vinden over de effectiviteit van medicinale wiet, opgedeeld per aandoening. Er worden meer dan 100 verschillende ziektes behandeld, waaronder kanker, Alzheimer, chronische pijn, diabetes, epilepsie, HIV/AIDS, reuma en impotentie.

  • Deze pagina op de site HigherPerspectives.com concentreert zich op de werkzaamheid van cannabinoïden bij kanker. Er staan o.a. onderzoeken vermeld waarbij onder een microscoop aangetoond werd dat cannabinoïden levende kankercellen te lijf gaan en doden.

  • De website THC-Olie.nl heeft tientallen wetenschappelijke publicaties op een rijtje gezet over de medicinale werking van vooral THC en CBD bij allerlei verschillende aandoeningen, met name kanker.
WIETinKAART.nl© WIETinKAART.nl 22 juni 2024 | Contact